Skikkelig spent i dag. Jeg er på trykkeriet på BK Grafisk her i Sandefjord for å få se på trykkestarten av «Kortreist lykke»-boka. Jeg har grublet og ligget våken om natten. Tenkt på tykkelser på omslag og innmat, silk og ikke silk, bestrøket og ubestrøket papir. Per Arne, som er rådgiver, og Tove, som er grafisk designer, tenkte nok det var best å invitere meg med på trykkestarten, slik at jeg selv kunne få se og vurdere, kjenne på papiret, se på fargenivåer og alt jeg ikke har peiling på, men som betyr så mye for den følelsen man får når man sitter med boka i hånda. Det var en lettelse å se at alle valgene vi har tatt kom sammen til en helhet. Nå føler jeg meg trygg på at alt blir som jeg hadde tenkt.

For selv om boka handler mye om planter, jord og dyr, så skal den være behagelig og delikat. En bok som du får lyst til ta med deg opp i sofaen, bla igjennom, og drømme deg litt bort i. Jeg gleder meg i alle fall helt sinnsykt til å få kjenne på vekten av den, stryke over sidene med hånda og kjenne etter om jeg kan lukte plommene fra i fjor bare ved å se på bildet.

Categories: Bybondelivet