I dag plukket jeg opp egg på pick up point hos Fat og Fe. I min lokale gårdsbutikk har danse-Thea og hennes gode hjelpere plukket varene jeg har bestilt og plassert dem på et luftig sted på gården. For mens boka kommer fersk fra trykkeriet har en alvorlig pandemi rammet Norge og resten av verden. Alle er beordret til hjemmekontor, og jeg prøver å holde avstand til folk.

Flyende står på bakken, og vi har jobbmøter på nettet. Det spekuleres i om folks reisevaner vil bli endret etter dette. Forbruket er i fritt fall og bedrifter har problemer med å overleve. Samtidig kan Cicero vise til at 50-100 000 menneskeliv kan spares, bare i Kina, som følge av mindre luftforurensning fra produksjon og transport.

Norske bønder roper varsku om manglende forsyningssikkerhet og mangel på kortreist mat. Forbrukerne blir oppfordret til å ta fram frø og hagehandsker og anlegge kjøkkenhage. Foreldre og barn må bruke mye tid sammen hjemme, og kanskje lære å omgås på en ny måte.

Verden er på kort tid snudd på hodet. Kanskje er dette en tid vi kan bruke ti å tenke litt over hvordan vi lever livene våre og hva vi vil satse på i framtiden. Hvordan vil du innrette livet ditt? Hva er viktigst for deg å bruke tid på framover? Kanskje må vi alle regne med å bruke mer tid til på selvberging og kortreist, grønt forbruk.

Categories: Kortreist