For å våkne opp til nystekt brød, må det bakes…Min venninne Linda tok meg med på bakekurs hos de som vet hvordan man baker brød på gamlemåten, i en vedfyrt bakerovn! Fredag kveld ble deigen satt og det ble tent opp i ovnen. Fyringen fortsatte lørdag morgen, i to omganger. Så fikk glørne brenne ned, og asken ble kostet ut. Temperaturen inne i ovnen var nå 350 grader (!). Men da vi hadde lempet inn 23 deigemner, sank temperaturen til 250 grader, og brødene ble stekt ferdig på 30 minutter. Sim salabim! Slik lager man ferskt brød til en søndagsfrokost 🙂 

Linda ble fyrbøter: Raker glør

Ferdige brød på 30 minutter….pluss fyring: Ferdige brød

Bakekunsten må gå i arv.

Kirsti Lund i Stokke Bygdekvinnelag vet hvordan man baker brød i vedfyrt bakerovn. Vi fikk lære!

Ferdig brød til søndagsfrokosten.

Ferdig brød til søndagsfrokosten. Piece of cake…